Skapa din egen trädgårdsidyll

Trädgården är en oas för många människor att hämta andan på och bara vara. Det är också en plats för olika projekt där du kan låta kreativiteten flöda. Din egen trädgård är din att skapa, precis så som du vill ha den.

Om det sedan är vildvuxna buskar eller pedantiskt skötta rabatter är upp till dig. Trädgårdsprydnader i olika former är också något som blivit populärt och som används av många för att skapa det där lilla extra i trädgården.

Det finns saker du kan göra i din trädgård alla säsonger. Låt oss ta en närmare titt på en del av dem och vilka huvudsakliga sysslor som är viktiga vid olika perioder.

Saker att göra i trädgården vid olika årstider

De olika årstiderna bjuder in till olika typer av arbete i trädgården. Under våren är det tid att så frön som sedan blir till blommor, grönsaker och rotfrukter. På Impecta kan du hitta fröer till både grönsaker, perenner och ettåriga blommor. Dessutom finns de tillbehör och verktyg du behöver för att kunna lyckas med din fröodling.

Sommaren är tid att njuta

Under sommarmånaderna växer och frodas trädgården, det är en tid att njuta av. Det är också då gräset behöver klippas, planteringar vattnas och grödor skördas. Du kan även passa på att bygga ut altanen, tillverka ett fågelbad eller varför inte bygga en pool?

Höst och vinter förbereder för sommaren

När dagarna så småningom blir kortare och temperaturen sjunker, börjar det bli dags att förbereda din trädgård för vintervilan. Är du grönsaksodlare gäller det att skörda det sista av säsongens grödor och förbereda dem för skafferi och frys.

Efter hand som din trädgård blommar över och torkar kan du röja upp, klippa ner och täcka över. På så vis sparar du arbete när våren kommer återigen. Det känns mycket roligare att komma igång på våren om du slipper börja med att röja upp allt från förra säsongen.