Fika vackert

Få saker är väl så djupt rotat i den nordiska folksjälen som den älskade kaffestunden? Se till att du kan njuta av ditt kaffe i så vackra kärl som möjligt!

Älskad kaffekopp

Kaffekoppar behövs för alla tillfällen – till morgonkaffet, för fikastunden med bästa vänner och till middagsbjudningar. Du hittar dem i otroligt många utföranden. Bitz har, till exempel, flera fina modeller i allt från större muggar till fina små kaffekoppar med fat. Svart utsida och med en annan färg inuti. De är tillverkade i matt, svart stengods med blank glasyr inuti. Välj mellan amber, rosa, lila och gräddvit. Så fina och de klarar så väl disk, mikrovågsugn och ugn ända upp till 220 grader. Ett annat exempel är muggen Hela från Villa Collection. Här får du en mugg som även den är tillverkad i stengods. Den är dekorerad med ett vackert trämönster och du hittar dem i ett flertal färger. Passar perfekt till så väl kaffe som te. Eller varför inte en kopp varm choklad om du blir sugen på det!

Iskaffe

Den minimalistiska glasmuggen Torino från Lyngby Glas är tillverkad i borosilikatglas som är väldigt hållbart och även reptåligt. De tål diskmaskin, frys, mikrovågsugn samt ugn upp till 300 grader. Här har du muggen som passar alldeles ypperligt till kaffe, te, varm choklad och glögg. Men inte nog med det – den är perfekt även till iskaffe, iste eller en läcker dessert. Varmare tider knackar snart på dörren och vi kan förbereda oss på kallare drycker som iskaffe. Det är lätt att göra iskaffe hemma! Brygg starkt kaffe eller en dubbel espresso och låt det svalna. Frys gärna kuber med kaffe och använd i stället för is för att förhindra att kaffet blir för utspätt. Söta med socker om du vill. Ett tips är att hälla i sockret medan kaffet är varmt så smälter det fortare. Voila – färdigt att servera i vackraste kaffekoppen!